Tips bij het kiezen van buitenverlichting

Nu het zomerseizoen van start is gegaan blijft het ‘s avonds veel langer licht. Hierdoor kom je na een lange werkdag heerlijk thuis in een lichte omgeving. Doordat het langer licht blijft heb je minder besef van tijd en ben je ‘s avonds veel actiever dan in de wintermaanden. Je gaat bijvoorbeeld graag nog een rondje hardlopen door het park. Kijkt de hond je met een zielige blik aan? Dan besluit je toch nog om een wandeling door de straten te maken met die lieve viervoeter. Ondanks dat het langer licht blijft, komt toch elke avond het moment waarop de zon ondergaat. De straten worden dan donkerder en de nacht breekt aan. Om ook na zonsondergang nog te genieten van de omgeving rondom jouw huis is outdoor verlichting cruciaal.

Het kiezen van de juiste outdoor verlichting

Wil je jouw huis en tuin zo goed mogelijk verlichten? Dan is het niet verstandig om zomaar wat lampen aan te schaffen en te bevestigen. Niet alle buitenverlichting is namelijk draadloos, waardoor je achteraf problemen met de aangeschafte buitenverlichting ervaart. Je zult van tevoren moeten nadenken op welke plaatsen verlichting noodzakelijk is en waar je verlichting wilt hebben om sfeer rondom je huis te creëren. Om de zoektocht naar de juiste buitenverlichting iets makkelijker te maken geven wij jou een aantal tips waar je op moet letten bij de aanschaf van outdoor verlichting.

Een sfeervol en goed verlicht terras of veranda

Het is niet alleen belangrijk om van tevoren te bepalen waar je de verlichting wilt bevestigen. Je moet ook nadenken over het doel van de verlichting. Dit is namelijk allemaal van invloed op het soort verlichting dat het beste bij de buitenkant van jouw huis en tuin past.

Heb je bijvoorbeeld een overkapt terras of een veranda waar je na zonsondergang met vrienden een wijntje wilt drinken? Dan wil je naast sfeer ook voldoende licht hebben om elkaar ‘s avonds goed te kunnen zien. Kies dan niet voor grondspots die weinig licht geven of voor wandlampen die werken met sensoren. Kies liever voor spots of armaturen. Spots of losse armaturen in de stijl van het terras of de veranda zijn ideaal voor het brengen van sfeer en voldoende verlichting.

Verlichte paden

Om bij jouw veranda of terras te komen moet je waarschijnlijk over tuinpaden lopen. Natuurlijk wil je in het donker niet van het tuinpad afdwalen. Daarom is goede verlichting belangrijk. Voor tuinpaden zijn grondspots, floodlights, sokkellampen en wandlampen de beste keuze. Naast tuinpaden kun je met deze soorten verlichting ook jouw oprit van voldoende licht voorzien om in de avond veilig de auto te parkeren.

Een verlichte vijver

Een vijver of waterornament in de tuin hoeft niet alleen overdag sfeer te brengen. Ook in de avond kun je genieten van deze sfeer dankzij de juiste verlichting. In de vijver of het waterornament kun je namelijk speciale vijververlichting laten plaatsen. Ook kun je rondom het waterornament of rondom de vijver lampen plaatsen. Spots en spieslampen lenen zich hiervoor het beste.

 

Comments are closed.