Tips voor lagere zakelijke energiekosten

Je hebt een eigen bedrijf en neemt al een lange tijd zakelijke energie af bij dezelfde partij. Je hebt er nooit echt bij stilgestaan of dit de goedkoopste optie was of dat je energierekeningen ook lager kunnen. Als het licht maar brandt en het water maar stroomt. Toch realiseren veel bedrijven zich niet dat ze met het doen van een klein beetje moeite, veel energiekosten kunnen besparen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Zoek naar de laagste tarieven
Als ondernemer heb je al genoeg aan je hoofd, je druk maken over energie hoort daar niet echt bij. Toch is het belangrijk om hier af en toe wel bij stil te staan en om zakelijke energie te vergelijken. Als je dit goed vergelijkt, kun je minimaal honderden euro’s per jaar besparen. Als de vaste looptijd van je contract namelijk voorbij is, worden je tarieven overgezet op andere, hogere tarieven. Om dit te voorkomen is het slim om op tijd voor het aflopen van je contract de huidige energietarieven van verschillende aanbieders te vergelijken. Kies de goedkoopste uit en stap desnoods over. Dit brengt ons naar tip 2.

Durf over te stappen
De tweede tip is namelijk; durf over te stappen op een andere energieleverancier. Ondernemers vinden het vaak eng of lastig om over te stappen op een andere energieleverancier. Dit is begrijpelijk, maar nergens voor nodig. Juist als je te lang bij een leverancier blijft hangen, ga je meer betalen dan nodig is (zie tip 1). In ruim 98 procent van de gevallen van mensen die overstappen op een andere leverancier, gaat alles vlekkeloos. Het wordt bedrijven tegenwoordig ook steeds makkelijker gemaakt om eenvoudig over te stappen.

Onderhandel over de prijs
Durf met de aanbieder te onderhandelen over de prijs van de zakelijke energie die je gaat afnemen. Bij een particulier contract is dit not done, aangezien hierbij de tarieven al vastliggen. Echter bij een zakelijk contract is hier zeker ruimte voor. Als je veel energie afneemt en ook nog voor een langere tijd, kun je het altijd proberen om om korting te vragen. Niet geschoten is altijd mis. Vaak zal de energieleverancier hier nog in meegaan ook.

Als je echt wilt besparen op energie, is het ook een idee om zonnepanelen aan te schaffen zodat je zelf je energie op kunt wekken. Dit is een hele investering, maar deze haal je er zeker uit na een tijd. De terugverdientijd is ongeveer 2 jaar. Ook worden zonnepanelen steeds goedkoper.

Comments are closed.