Verschillende verhuurmakelaars

Veel mensen vergelijken een verhuurmakelaar met een reguliere woningmakelaar, en dit is volledig onterecht. Er zijn belangrijke verschillen te vinden tussen de woningmakelaar en de verhuurmakelaar. Het belangrijkste verschil is uiteraard wel het doel van de makelaar. De woningmakelaar wil de woning verkopen. De verhuurmakelaar fungeert als bemiddelaar tussen huurder en verhuurder, en heeft daarmee als doel de woning op betrouwbare wijze te verhuren voor kortere of langere periode. De verhuur makelaar Eindhoven staat klaar als professionele bemiddelaar.

Verhuren met een verhuurmakelaar

Een verhuurmakelaar biedt je een zeer complete dienstverlening als je jouw woning wilt gaan verhuren. Zo kan deze foto’s maken van de woning en een promotiecampagne opzetten om de woning goed onder de aandacht te brengen en snel te verhuren. Daarnaast kan de verhuurmakelaar de bezichtigingen regelen, de potentiële huurders screenen, alle belangrijke documenten verzamelen, het huurcontract opstellen en laten tekenen, de sleuteloverdracht organiseren en de huurkosten incasseren of goed laten verlopen.

Eventueel inclusief beheer

Er zijn ook verhuurmakelaars die een bredere dienstverlening bieden dan enkel het goed organiseren van de verhuur van een woning. Deze verhuurmakelaars verzorgen ook het beheer na het aangaan van het huurcontract. Zo kunnen zij klachten afhandelen met de huurders, het onderhoud bijhouden, regelmatig inspecties uitvoeren en de contacten bijhouden. In dit geval heb je zelf nergens omkijken naar en weet je zeker dat het gewoon goed geregeld is. Uiteraard kun je al je eigen eisen en voorwaarden vooraf goed bespreken met de verhuurmakelaar. Deze professional werkt met jou samen, zodat de uiteindelijke verhuur van de woning goed past bij wat jij voor ogen had.

Comments are closed.