Virtual office, flexplek of kantoor?

Wanneer je begint als ZZP’er blijft het een lastige keuze. Werk je vanuit huis, huur je een virtual office, flexplek of kantoor? Vanuit huis werken brengt vooral veel gemak met zich mee. Je hoeft de deur niet uit om naar je werk te gaan, maar dit is ook meteen het nadeel. Zo zul je klanten over de vloer krijgen en kun je afgeleid raken door medebewoners. Daarnaast ben je vaak sneller afgeleid van werk, simpelweg omdat je gemakkelijk andere dingen kunt gaan doen. Maar wat is nu de juiste keuze?

Virtual office

Een virtual office is niets meer dan wat het zegt. Virtueel hoeft niet perse fysiek te zijn. Business centers bieden dan ook vaak virtual offices aan. Een virtual office kan het best omschreven worden als een professionele uitstraling met een legitiem postadres. Daarbij kun je gemakkelijk vanuit huiswerken zonder enige problemen. Een fysiek kantoor huren kan vaak relatief veel kosten, met een virtual office druk je deze kosten maar toon je na de buitenwereld professionaliteit. Tevens heb je een postadres nodig om je in te kunnen schrijven bij de KVK. Wil je je privé adres daadwerkelijk privé houden, dan is een virtual office een op het lijf geschreven mogelijkheid voor jou. Bij een virtual office ben je tevens voorzien van dagelijkse afhandeling van je post. Je hoeft dus niet iedere dag op kantoor langs om te kijken of je post hebt ontvangen. Ook telefoontjes kunnen worden aangenomen en indien gewenst doorgeschakeld worden. Telefoontjes worden in dit geval opgenomen met jouw bedrijfsnaam. Met deze oplossing ben je voorzien van alle gemakken zonder al te veel poespas.

Flexplek

Je hoort er steeds meer over: flexplekken. Ideaal voor wanneer je nog geen vast kantoor hebt, of op meerdere plaatsen in Nederland wil werken. Een flexplek is niets minder dan een flexibele werkplek. Je zit hierbij niet perse vast aan een vast pand. Een flexplek kun je op steeds meer locaties in Nederland uren. In veel gevallen kan dit per uur, maar ook voor een dag per week bijvoorbeeld. Het voordeel hiervan is dat je als forens kunt werken. Je bent niet gebonden aan plaats en tijd. Jij bepaald zelf waar je werkt. Daarnaast biedt het nog meer voordelen zoals kostenbesparing. Je huurt nu immers geen pand, maar een flexplek. Ook zijn er andere flexwerkers aanwezig waarmee je je werk en ervaring kunt delen, maar ook meer kennis op kunt doen. Samenwerkingen vinden dan ook veelvuldig plaats bij flexplekken en kantoren. Op deze manier kun je al gauw een flink netwerk opbouwen zonder al te veel moeite te hoeven doen. Werk je liever wat rustiger? Dan zijn er altijd nog stilte ruimtes te vinden.

Kantoor

Naast een flexplek of virtual office kun je natuurlijk ook een kantoor huren. Wanneer je bedrijf goed loopt en je voelt de noodzaak voor een vaste locatie dan is dit zeker een goede optie. Bij Frame21 bieden ze bijvoorbeeld een full service kantoorruimte aan voor een schappelijke prijs. Het kantoor kan volledig naar wens worden ingericht met bureaus en kantoorverlichting, dit geldt overigens ook over het aantal vierkante meters. Daarbij krijg je gratis internet en VOIP met eigen nummer. Gasten worden ontvangen door de receptionist en de telefoon wordt opgenomen bij afwezigheid. Wanneer je problemen hebt met computers kun je bij de in-house IT’er terecht met al je vragen.


De keus is aan jou. Bovenstaand zijn de verschillende opties toegelicht. Heb jij al een keus kunnen maken?

Comments are closed.