Wat een zit sta bureau kan betekenen voor je gezondheid

Een zit sta bureau brengt veel voordelen met zich mee. Het afwisselen tussen zittend en staand werken zorgt er bijvoorbeeld voor dat de concentratie verbeterd wordt waardoor de productiviteit hoger wordt en het zorgt voor minder lange vergaderingen van dezelfde kwaliteit. Echter blijkt een zit sta bureau ook nog eens hartstikke goed te zijn voor de gezondheid. In deze tekst zal het er specifiek over gaan wat het zit sta bureau kan betekenen voor iemand met betrekking op de algehele gezondheid. 

Vermindert de rugklachten

Je kent het wel. Je zit de hele dag achter je bureau en na verloop van tijd krijg je enorme last van je rug. Zo nu en dan sta je even op van je plek om een rondje te maken en dan maar wat koffie te gaan halen. Wellicht helpt het om je klachten te verminderen. Echter is het helemaal niet de bedoeling dat je ├╝berhaupt rugklachten krijgt door je werk. Dit is niet alleen vervelend op het moment zelf, maar het kan serieuze gevolgen hebben in de toekomst. Als je af zou wisselen tussen zittend werken en zo nu en dan even staand te werken, dan zul je merken dat rugklachten tot het verleden tijd behoren. Maar ja, je bureau is nu eenmaal veel te laag om staand te kunnen werken. Hier zou een zit sta bureau dus de ideale oplossing bieden. Staand werken wanneer je wil en als je weer wil gaan zitten, dan stel je het bureau weer gemakkelijk af naar beneden. Door een goede balans te vinden, kun je rugklachten voorkomen. Echter zijn dit niet de enige pijnklachten die je tegengaat.

Een zit sta bureau tegen pijnklachten van nek en schouder

Eigenlijk werkt het hierboven geschetste scenario ook voor de nek en schouders. Ook deze delen van het lichaam kunnen behoorlijk zeer gaan doen doordat je simpelweg veel te lang zit op een dag. Om hier even kort over te zijn: net als bij de rug kan een zit sta bureau pijnklachten voorkomen van de nek en de schouders.

Een betere doorbloeding heeft zeker zijn voordelen

Tot slot zorgt de afwisseling tussen zitten en staan voor een betere doorbloeding van het lichaam tijdens het werken. Dit heeft weer als voordeel dat de kans op bepaalde ziektes. Denk aan hart- en vaatziekten, maar ook diabetes type 2 kan op deze manier worden voorkomen. Meer dan genoeg redenen om toch te kiezen voor een dergelijk bureau. 

Naast alle andere voordelen zorgt een zit sta bureau dus ook nog eens voor een algeheel betere gezondheid. Het helpt rugklachten te voorkomen eveneens als pijnklachten van de nek en de schouders. Daarnaast zorgt een goede balans tussen zitten en staan voor een betere doorbloeding. Een betere doorbloeding helpt je lichaam om gezond te blijven en de kans op bepaalde ziektes wordt kleiner. Het gaat dan bijvoorbeeld om hart- en vaatziektes, maar ook om diabetes type 2. Waar wacht je dus nog op? Een zit sta bureau kent gewoon zo ontzettend veel voordelen. Schaf er daarom snel eentje aan via www.officemania.nl!

Comments are closed.