Wat is belangrijk bij detachering?

De vraag naar ict’ers wordt steeds weer groter, veel organisaties blijken behoefte te hebben aan extra ondersteuning. Vaak gaat het zoeken naar goed personeel voor de ICT afdeling gepaard met hoge kosten. Soms heb je extra ondersteuning voor tijdelijke aard nodig, soms voor een lange periode. Om te voorkomen dat je te maken hebt met een overschot aan personeel is detachering in de ICT een goede oplossing. Zo kun je flexibel krachten inhuren die verstand van zaken hebben.

Korte of lange termijn?

Flexibel personeel werkt in het voordeel van een onderneming op het moment dat je direct iemand nodig hebt en deze niet voor lange periode. Voor korte termijn is het prettig om met flexibel personeel te werken, ze hebben vaak veel ervaring bij verschillende bedrijven en hebben hierdoor veel kennis in huis. Voor langere termijn kan het af en toe lastiger zijn, het zou zomaar kunnen dat een flexkracht eerder weg gaat omdat hij een beter klus kan aannemen.

Heeft de flexibele kracht veel kennis in huis? Zorg dan dat de rest van het team hier iets van kan leren, zo blijft de kennis ook na het vertrek van de tijdelijke medewerker binnen het bedrijf.

De kosten

Veel ondernemers kijken alleen naar de uurprijs van een gedetacheerde medewerker. Het uurtarief ligt altijd hoger dan bij eigen personeel, maar je hebt verder niet te maken met sociale lasten. Denk hierbij aan opleidingskosten, vakantiedagen, pensioen, vakantiegeld en ziektedagen. Als het specifiek werk betreft ben je vaak goedkoper uit wanneer je een specialist tijdelijk inhuurt dan wanneer je het eigen personeel moet opleiden. Denk vooraf na wat een project mag kosten en hoe je het budget uit wilt of kunt geven.

Ben je geschikt om aan te sturen?

Wanneer je iemand inhuurt moet je ook zorgen dat de werkzaamheden aangestuurd worden. Wanneer je iemand aanneemt ter versterking van een huidig team zal dit geen problemen opleveren, dan staat de afdeling en is hier al een hele organisatie. Ga je echter iemand aannemen voor een compleet nieuwe functie en/of afdeling? Dan zul je deze kracht goed aan moeten kunnen sturen.

Detacheringsbureau, zelfstandige of uitzendbureau?

Wanneer je kiest voor het inhuren van (tijdelijk) extra personeel kun je kiezen uit verschillende opties; een detacheringsbureau, een uitzendbureau of een zelfstandige medewerker. Detacheerders gaan vaak een relatie aan voor de lange termijn, ze investeren veel in hun medewerkers en hebben veel kennis in huis. Uitzendkrachten zijn vaak mensen die opgeroepen kunnen worden.

Wil je meer informatie over detachering in de ICT? Kijk dan eens hier: http://www.detacheringict.nl

Comments are closed.