Zaken doen in Amsterdam

Bedrijven vestigen zich afhankelijk van de doelgroep en afzetmarkt op verschillende locaties. Een bedrijf wat zich op heel Nederland richt zal zich minder snel in Limburg vestigen bijvoorbeeld. Midden Nederland of een belangrijke stad met goede toegangswegen zal hoogstwaarschijnlijk de voorkeur krijgen. Een van de belangrijkste redenen hiervoor zijn natuurlijk de kosten en de bereikbaarheid. Ook komen er steeds meer business centers waarin zich diverse bedrijven bevinden. Zo ook in Amsterdam.

World Trade Center Amsterdam

In de Amsterdamse Zuidas bevindt zich het World Trade Center.(WTC) In dit gebouw is ruimte gecreëerd  voor ruim 300 verschillende bedrijven met als doel het samenbrengen van bedrijven. Waarom zou je 300 bedrijven in één pand willen hebben? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: het samenbrengen van bedrijven met daarbij een aanbod van diensten om het bedrijfsleven te vergemakkelijken. Naast bovengenoemde punten is het pand ook nog eens internationaal georiënteerd. Je hoeft er niet gek van staan te kijken wanneer je iemand in de lobby Chinees of Russisch hoort praten. Er zijn namelijk allerlei internationaal georiënteerde bedrijven te vinden.

 

Een groot voordeel van tientallen bedrijven onder één dak is dat je de mogelijkheid hebt om snel advies te kunnen vragen bij andere bedrijven. Daarnaast is samenwerking de sleutel tot succes. Een samenwerking werkt vaak prettiger wanneer er korte lijntjes zijn. Wanneer je dus in hetzelfde gebouw werkzaam bent kan er snel ingespeeld worden op onverwachte situaties.

 

De ligging

Zojuist heb je gelezen over enkele voordelen wat betreft het WTC in Amsterdam. Maar waar staat het gebouw precies? Het WTC is te vinden aan de Strawinskylaan 1 aan de Amsterdamse Zuidas. Wanneer je als bedrijf gevestigd bent in het WTC heb je als grote voordelen dat de trein- en metrostations erg dichtbij zijn. Ditzelfde geldt voor vliegveld Schiphol wat via het openbaar vervoer binnen zes minuten te bereiken is. Nu begrijpen we dat het openbaar vervoer niet altijd handig is voor iedereen. Daarom zijn er ook genoeg parkeerplaatsen te vinden van bijvoorbeeld Q-park Zuidas of WTC parkeren.

Comments are closed.